Klachtenregeling

Heeft u een klacht? Bespreek uw onvrede met uw huisarts Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen. Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van DOKh. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 072-5279100 Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.dokh.nl.

Sluitingsdagen/vakanties:

Vakantie 2018
zomervakantie : 12-08- 2018 tot 02-09-2018 Kerstvakantie : 30-12-2018 tot 06-01-2019 Nationale feestdagen zijn wij ook gesloten. Kijk voor informatie over de waarneemregeling op www.huisartszaandam.nl

Avond-, nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost

Voor waarneming  voor spoedgevallen buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen kunt u terecht bij de huisartsenpost.
De Huisartsenpost bevindt zich naast de spoedeisendehulp van het Zaans Medisch Centrum.

Openingstijden van de Huisartsenpost

Iedere werkdag na 17.00 uur,  in het weekend (zaterdag en zondag)  en op feestdagen kunt u daar terecht.

Ook de huisartsenpost werkt op afspraak en heeft geen inloopspreekuur.

Afspraken

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres en telefoonnnummer huisartsenpost

Huisartsenpost Zaanstreek-Waterland

Koningin Julianaplein 58a
1502 DV Zaandam
tel 075-6533000
www.huisartsenposten.nl

Waar kun u terecht als uw huisarts op vakantie is?

De praktijk heeft vervangende zorg geregeld binnen de waarneemgroep als de praktijk  gesloten is wegens bijvoorbeeld nascholing / vakanties.
De doktersdienst kan u vertellen bij welke arts u terecht kunt, zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8008 of www.huisartszaandam.nl